O budućnosti

Svi imamo onaj „naš ples“, sva osećanja i emocije, koje smo uzaludno nudili i otimali zaboravu. Vesnici prošlosti. Vraćaju nas nazad, uvlače nas u već odigranu igru tragajući za srećnim trenucima. U potrazi za njima prolaze nam dani koji tek dolaze. Prošlost nije tu da nam krade dane, ona je tu da sadašnji ples učini boljim od budućnosti. Ne da nas muči, već da nas nauči novim, promišljenijim i elegantnijim pokretima, sigurnim koracima. Ona nas uči korake za bal koji je pred nama. Prošlost je naša riznica koraka, igrača, emocija.

 

Sadašnjost je rezultat prošlosti i temelj budućnosti.

 

Budućnost je vreme skriveno čak i od onih koji je prave. 

(Anatol Frans)

 

 Između prošlosti koja se gubi i budućnosti koja nailazi, nalazi se život.

 

Svaki svetac ima prošlost, svaki grešnik ima budućnost.

 

Ono što je prošlo, više ne postoji; ono što će biti, još nije došlo. Pa šta onda postoji? Samo ona tačka u kojoj se sastaje prošlo i buduće. Eto u toj tački je sav naš život.

 

 Znamo šta jesmo, ali ne znamo šta možemo biti.

(Vilijem Šelspir)

 

 Budućnost pripada ljudima koji uočavaju mogućnosti pre nego što one postanu očigledne.

( Teodor Levit)

 

 Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova.

(Eleonor Ruzvelt)

 

Između prošlosti koja se gubi i budućnosti koja nailazi, nalazi se život.

 

Posrćem, padam, ustajem…Teškom mukom nastavljam dalje, ali idem naprijed…Sve sam željnija i sve više i više se penjem. Nazirem sve širi horizont. Svaka je borba – pobjeda.

(Helen Keler)

 

Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš.Zamisli neku novu priču o svom životu, i povjeruj u nju. Usredsredi sesamo na trenutke u kojima si uspijevao ono što si želio – i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoćeš.

(Koeljo)